Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter

Katica tanya Kardosfa Szentkúti kunyhó Öko-Bükkösd Kft. Tekeresi Lovaspanzió Ökocsiga

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Videók

 
 

tovább »

Belépés

« vissza

/ 106

 

Mecseki Diákszállás Orfű:

Megüresedett egy időszak a Mecseki Diákszálláson Orfűn! Július 31-augusztus 5 között lehet szállást foglalni edzőtáborozáshoz, osztálykiránduláshoz. 

Nyári Jurtanapközi és Jurtatáborok Hosszúhetényben, a Zengőszív Jurtafaluban

Szeretettel várnak 2017. június 18.- augusztus 25.-között napi Jurtanapközibe (1-4 nap), vagy ötnapos turnusokban(V-P) indulóhagyományőrző Jurtatáborokba! 

Aktív kikapcsolódás és elfoglaltságáltalános iskolás korú (6-14 éves) gyerekekrészére, festői természeti környezetben.

 • Íjászkodás, ostorozás, célbahajítás.
 • Változatos kézműves foglalkozások.
 • Természetbúvár kirándulások
 • Éjszakai túra, csillagles
 • Tájház látogatás

A helyszínen szalma-ugráló vár és pajta, minden este tábortűz várja a gyermekeket. Teljes ellátást biztosítunk (3x étkezés egy meleg étellel délben). Íjász és kézművesfoglalkozások minden nap. Elhelyezés: Jurtaszálláson -kézműves, hőszigetelt jurtában

Felszerelés: hálózsák, strapabírókényelmes ruházat, túrázásraalkalmas cipő, bicska

Tábor min.12-max.20 főjelentkezése esetén indul.

Várható ár:

 • 4.000.-Ft/fő/nap szállás nélkül,
 • 5.500.- Ft/fő/nap ottalvással,
 • 25.000.- Ft/fő/Jurtatábor (5 nap - V.du.-P.du.) 

Jelentkezés és bővebb információ: www.jurtafaluheteny.hu, 06/20-358-52-21, 06/20-383-01-39 

Nyári táborok a Tekeresi Lovaspanzióban Orfűn

A nyári vakáció hosszúra nyúló időszaka öröm a gyerkőcöknek, a szülőknek pedig sokszor komoly problémát jelent a munkaidő alatt a gyermek felügyeletét megoldani. Ugye ismerős a helyzet?

Idén nyáron segítünk izgalmassá és hasznossá tenni gyermeke nyaralását, sőt nemcsak kalandokkal gazdagítjuk az életét, hanem új tudásra, ismeretre is szert tehet a velünk töltött napok alatt. 

Táboraink újdonsága, hogy családok is jelentkezhetnek, ez könnyebbség lehet azon gyermekek számára, akik nem szívesen töltik az időt szüleik nélkül, de akár egy családi nyaralásnak is megfelelhet!

Jelentkezni lehet: info@tekeresilovaspanzio.hu email címen és az alábbi telefonszámon:

Gonda Áron: 30/3234680

Részletes programok: http://www.tekeresilovaspanzio.hu/20170331/nyari-taborok-tekeresi-lovaspanzioban/ 

Ismerd meg táborunkat:

Tekergő tábor

 

A táborba várjuk családok jelentkezését is, így a gyerekek a szülőkkel együtt élhetik meg a közös munkálkodás élményét. Családos jelentkezés esetén lehetőség van apartmanos szállás igénybe vételére. Ebben az esetben kérje egyedi árajánlatunkat!

 Ne tétovázz, rengeteg program és izgalmas kaland vár Rád!

 

 

Nyári táborok a Mecsekerdőnél

 

Nyári táborok Sás-völgyben - Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza

Magonctábor

Tábor időpontja: 2017.06.26-30.

A Magonctábort elsősorban azoknak a 6-10 éves gyerekeknek ajánljuk, akik szívesen kirándulnak, és vezetésünkkel örömmel fedeznék fel  az erdők és mezők növényeit, állatait, a közeli patak titokzatos lakóit. A sok közös játék, furfangos fejtörő, kreatív feladvány, a kirándulások, az esti tábortűz és csillagmegfigyelés, a kézműves foglalkozások és a közös bográcsvacsora készítése az élményeken kívül remek lehetőség a csapatban való együtt dolgozás és a kreativitás fejlesztésére is. A tábor utolsó, kalandparkos napján a Mecsextrém Parkban szükség lesz  nem csupán az erőre, de  kitartásra és ügyességre is!

Gyalogcincér tábor 

A tábor időpontja: 2017.07.03-07.

A Gyalogcincér táborba a természetet felfedezni vágyó nagyobb, 10-14 éves ifjakat várjuk, akik szeretnek hegyen, völgyön gyalogolni - nem riadva vissza egy kiadósabb túrától -, felfedezni az erdők növény és állatvilágát,a csillagos égbolt titkait, vagy épp vadakat lesni. A táborlakók megismerhetik a turistatérkép és a tájoló használatát, bepillantást nyerhetnek a természetjárás gyakorlati tudnivalóiba is.  A természetismereti játékok, vadlestúrák, a tájékozódási túraverseny, az erdő által adott anyagokra épülő kézműves foglalkozások (fúrás, faragás), az esti tábortűz és a bográcsvacsora közös elkészítése felejthetetlen élményekkel gazdagítja a táborozókat. Az utolsó napon a gyerekek a Mecsextrém Parkban erejük mellett felmérhetik kitartásukat és ügyességüket is.

Fűben, fában tábor

A tábor időpontja: 2017.08.07-11. 

A Fűben-fában  táborba az alkotni vágyó, kreatív, természetet megismerni és a különböző kézműves technikákat elsajátítani akaró, 6-14 éves gyerekeket várjuk. A táborban közösen fedezzük fel a gyerekkel a környéket, annak növény és állat lakóit, megismerkedünk a természet kínálta anyagokkal, azok tulajdonságaival és kreatív felhasználásával. A táborban a résztvevők megismerhetik a régi népi játékokat, közösen főznek vacsorát bográcsban, este a tábortűz mellett meséket hallgatnak és dalokat tanulnak. A túraversenyen lehetővé tesszük, hogy a gyerekek csapatokban, egymást segítve próbára tegyék kreativitásukat és tájékozódó képességüket. Az utolsó, kalandparkos napon a Mecsextrém Parkban erejük mellett a gyerekek felmérhetik kitartásukat és ügyességüket is.

 

Az 5 napos táboraink részvételi díja 28.000 Ft/5 nap/gyermek, mely tartalmazza a szállást, a napi négyszeri étkezést, a kézműves alapanyagokat, a Mecsextrém Park belépőjegyét és az egyéb programok díját.

Testvérek jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja 22 400 Ft.

A táborral kapcsolatos információk kérhetők: Adorján Rita erdei iskola vezető: 30/6630-940

Jelentkezési határidő: legkésőbb június 15-ig

Jelentkezés: mokussuli@mecsekerdo.hu

Bővebb információ: http://www.mecsekerdo.hu/nyari-taborok-mokus

 

Nyári táborok Sasréten - Kikerics Erdészeti Erdei Iskola

Kedves szülők!

Ha szeretnék gyermeküket jó kezekben, biztonságban, friss levegőn és élményekben gazdag táborokban tudni, akkor sok szeretettel ajánljuk az Önök és gyermekeik figyelmébe a Mecsekerdő Zrt.-nél több éve működő erdei iskolai nyári táborainkat, melyek egyik helyszíne a Zselicben található Sasrét. Itt a megújult erdei iskolába várjuk a tudásra és kalandra vágyó, kirándulni szerető gyerekeket. A táborlakók számára a szállást négy felújított faházban biztosítjuk, melyekben 2 db 6 ágyas szoba és egy-egy zuhanyzó található. Új ruhát kapott a szabadtéri fedett foglalkoztatónk és az erdei iskola előtt kialakítottunk egy gyógynövénykertet is. Az oktatóterem új bútorzattal és eszközparkkal bővült. A szabadban 2 nagy játszótér és egy tornapálya várja az idelátogatókat.                                            

Táborunk helyszínét a 67-es útról (Szigetvár - Kaposvár között) Sasrétre vezető erdészeti műútról lehet megközelíteni. A bekötőút végén keresztezzük a Csühögő erdei kisvasút nyomvonalát. A platánfák sora jelzi, merre vezet az út a tábor felé.

 

Zselic mélyén kalandok sora,
Vár a Kikerics Erdei Iskola!
Öreg bükkös, forrás, kis tó,
Csühögőn utazni csuda jó!
Vadakat figyelünk róla,
Játszóterünk csupa móka.
Szórakozva tanulhatsz nálunk,
Hív a Tábor gyere, várunk!

 

Minden turnus minimum 15 fő jelentkezésnél indul.

Az 5 napos táboraink részvételi díja 28000Ft, mely tartalmazza a szállást, a napi négyszeri étkezést, a kézműves alapanyagokat, és az egyéb programok, belépők díját.

Testvérek jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja 22 400 Ft.

Jelentkezési határidő: legkésőbb június 15-ig.

A részletes programot és felszerelési listát a tábor kezdése előtt két héttel kapják meg a jelentkezők.

A helyszínről a képek megtekinthetők: http://www.mecsekerdo.hu/kikerics-erdeszeti-erdei-iskola

 

Tábori turnusok időpontja

Tábor neve

Táborvezető

Július 3. - 7.  

 

Kis Vuk felfedezőtábor

Pappné Németh Tünde

Július 10.- 14.

Szitakötő kézműves tábor

Pappné Németh Tünde

Július 17. - 21.

Bükkmakk erdei tábor

Pappné Németh Tünde

A táborral kapcsolatos információk kérhetők:

 • Pappné Németh Tünde erdei iskola vezető: 30/6630-997
 • Fridrich Ágnes erdei iskola oktató: 30/1847-951

Jelentkezés: kikerics@mecsekerdo.hu

 

  Július 3-7. Kis Vuk felfedezőtábor

A tábort 7-12 éves korú gyerekeknek ajánljuk.

A Kis Vuk felfedezőtábor célja, hogy a táborozó rácsodálkozzon a körülötte lévő természeti szépségekre. 5 napon keresztül segítünk a felfedezni valók sokaságán keresztül elérni azt, hogy kis vendégünk kicsit másképp lássa a világot, és élményekben gazdagodva, jó érzésekkel távozzon a tábor végeztével. Megtanulunk tájékozódni a természetben. Ezután már túrázhatunk, sőt kincseket is kereshetünk. Felfedezzük a körülöttünk lévő növény, és állatvilág gazdagságát. Mindezt le is fotózhatjuk, miután megtanultunk „fotós szemmel" látni. A zselici csillagfényes éjszakánál nincs szebb. Ezt ki is használjuk, mert Vuk is ilyenkor vadászott. A Zselici Csillagparkba nagyon sokat tanulunk az égboltról. A nagyvadakat, trófeákat testközelből is megismerjük a Bőszénfai Szarvafarmon. Utazunk a Zselici Csühögővel a sasréti vadaskertek között. A sok játék, íjászat, kézműves foglalkozás egyik nap sem hiányozhat. A táborhelyszínünk is egy mesevilágba repít felújított épületeivel, foglalkoztatóival, hatalmas játszóterével, és matuzsálem korú fáival.

 Július 10-14. Szitakötő kézműves tábor

A tábort 7-12 éves korú gyerekeknek ajánljuk.

A Szitakötő kézműves tábor célja, a különböző kézműves technikák megismerése, a természetes anyagokkal való munkavégzés, a gyermekek kreatív ötleteinek megvalósítása. A gyermekekben élő teljesség-érzékelés kifejezhetőbbé válik a természet együttes megismerése által. Nyitott szemmel járjuk a tábor környékét, és kirándulási helyszíneinket. Megmutatjuk, hogy mindenből készülhet valami szép dolog, amelyet ő saját maga hozott létre, melyben örömét leli. Ehhez kapcsoljuk a Zselicre jellemző növény és állatvilág megismerését, szakember segítségével fotózását. 5 napos programunkban a kézművességen kívül szerepel Kisvasutazás, íjászat, a Bőszénfai Szarvasfarm és a Zselici Csillagpark látogatása, kincskeresés, közös sütés, túrák, és sok-sok játék.  Felújított, teljesen felszerelt, fák árnyékolta táborhelyszínünk nagyszerű lehetőséget kínál a kreativitás kibontakozására, és a játékra.

 Július 17-21. Bükkmakk erdei tábor

A tábort 7-12 éves korú gyerekeknek ajánljuk.

Tudod-e milyen a havasi cincér? Szeretnél-e éjszaka csillagokat lesni a forrás partján, nappal pedig kincseket találni barátaiddal az Ősbükkösben? S vacsorára kemencében sült lepényt enni? Ha igen, akkor szeretettel várunk Bükkmakk erdei táborunkba Sasrétre, az Ősbükkös árnyat adó lombjai közé!  Az öreg erdő, a vízpart, a virágos rétek közelsége számtalan élményt nyújtanak, a csodákat rejtő titkait megismerni vágyó ifjúság számára.  A gyerekek számára lehetőség nyílik a táborban kisvasutazásra, erdei felfedező túrákra, térképes kincskeresésre, tájékozódási és természetismereti játékokra, kézműves foglalkozásokra, íjászatra. Szakemberek segítségével fedezhetik fel az erdőt-mezőt és annak különleges élővilágát, autóbuszos túrával a Zselic mély erdeit, a Csillagparkot, és a Szarvasfarmot. Királyi szálláshely és étkek, menő programok.

 

Napközis nyári kalandtábor a Mecsextrém Parkban

A táborok folyamatosan indulnak heti turnusokban, hétfőtől-péntekig, 8-17 óráig

2017.06.19-08.31.

Helyszín: Mecsextrém Park, Pécs-Árpádtető

A napközis tábor létszáma: 15 fős csoportok (nagyobb létszám esetén több csoportot is indítunk, korcsoport szerinti bontásban)

Étkezés: napi 2x (meleg ebéd és hideg uzsonna), igény szerint büfé van a parkban.

6-14 éveseknek ajánljuk. A Park játékainak korlátlan használata, versenyek és tudáspróbák, a környék erdeibe szervezett kirándulás, kulturális- és természetismereti programok, kézműveskedés, strandolás.

 

Táborok díja: 22.000 Ft / 5 nap / gyermek Testvérek együttes jelentkezése esetén a második gyermek részvételi díja: 20.000 Ft / 5 nap / testvér, de ez a kedvezmény vehető igénybe tavalyi táborozónál vagy 2017-ben többször táborozó gyermeknél is.

Tartalma: korlátlan parkbelépő | ebéd és uzsonna | belépőjegyek a programokra

Információ: 72/515-927 vagy 72/244-440

A jelentkezéseket folyamatosan várják.

Jelentkezés: mecsextrem@mecsekerdo.hu

További információ a parkról: www.mecsextrem.hu

SEFAG ZRT. - Sziágyi Erdei Iskola

Fürge gyík tábor

2017.08.07-11.

Fontosnak tartja, hogy gyermeke természet közeli élményben, környezeti nevelésben részesüljön?

A Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola ezt megadhatja gyermekének. Biztonságos terméesztei környezetben, színvonalas oktatókkal. Célunk, hogy játékos programokkal, terepgyakorlatokkal megszerettessük és megismertessük a természetet a gyermekekkel. Emellett környezet- és természetvédelmi, ökológiai vetítéses előadásokból tanulhatnak. Táboraink nem csak a tudásuk bővítését biztosítják, a kicsik életre szóló élményekkel gazdagodhatnak nálunk, tapasztalatokat szerezhetnek, melyeket a későbbiekben hasznosíthatnak.

Részvételi díj: napi ötszöri étkezéssel  21.500,- Ft/fő, sportvetélkedők, túrázás, sportolás, kerékpár túrák! 

Jelentkezés és bővebb információ: 

Mihály Betta Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola vezető és turisztikai ágazatvezető

06-30/901-8620

mihaly.bernadett@sefag.hu

www.sziagyisuli.hu

Ökopark Bükkösd 

Vadásztábor az Ökoparkban

A tábor várja a vadászat iránt érdeklődő gyerekeket. Programjába tartoznak a természetvédelemről, vadászatról, trófeákról, vadgazdálkodásról szóló ismeretszerzőés szabadidős programok, melynek mindegyikét szakember vezeti.

Táborvezető: Jauk Edit.
Turnusok:

 • 2017.06.26. - 07.01.
 • 2017.07.10 - 15.
 • 2017.07.31. - 08.05.

Korhatár: 10 - 16 év

Részvételi díj: 42 000,- Ft / fő (6 nap / 5 éjszaka teljes ellátással)
Jelentkezés: foglalas@okobukkosd.hu
Bővebb információ: 06-30/335-1608 (08.00-17.00) 

Lovastábor az Ökoparkban

Az Ökopark a lovasok paradicsoma. Lovastáboraink igen népszerűek a lovas fiatalok körében. Ezen a nyáron napközis és bentlakásos lovastábort is szervezünk.
A napközis táborban a ló körüli napi teendőkkel ismerkedhetnek a gyerekek, szakkör jelleggel, alkalmankénti lovaglással.
A bentlakásos tábor programját a lovasok tudásszintjéhez és a létszámhoz igazítja a tábor vezetője, Illyés Zsófia, lovasoktató.
Fontos! A jelentkezés feltétele a jelzett életkor. Aki nem éri el a megfelelő életkort, azt nem áll módunkban fogadni! 

Napközis lovastábor: A tábor időtartama: június 19 - 23-ig, 5 nap, 08.00 - 18.00
Napi 3 étkezés
Részvételi díj:18 000,- Ft
Jelentkezés 8 - 14 éves korig!

Lovastábor: A tábor időtartama: 6 nap / 5 éjszaka, teljes ellátás
Részvételi díj: 42 000,- Ft / fő
Jelentkezés 10 éves kortól!
Turnusok: Július 24 - 29.

Jelentkezésfoglalas@okobukkosd.hu; Tel.: +36 30 335 1608 (08.00-17.00) 
2 »
8 »
47 »
35 »
49 »
1 »
62 »
46 »
3 »
5 »
38 »
6 »
4 »
50 »
54 »
55 »
56 »
60 »
7 »
40 »
48 »
67 »
69 »
86 »
87 »
70 »
84 »
90 »
83 »
105 »
72 »
73 »
76 »
82 »
81 »
77 »
103 »
98 »
78 »
85 »
91 »
108 »
89 »
92 »
97 »
104 »
102 »
100 »
101 »
94 »
99 »
71 »
96 »
106 »
107 »

Térkép

tovább »

Eseménynaptár

  2023 Augusztus  
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
  2023 Szeptember  
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
  2023 Október  
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
  2023 November  
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
  2023 December  
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  2024 Január  
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
  2024 Február  
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
  2024 Március  
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  2024 Április  
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
  2024 Május  
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
  2024 Június  
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
  2024 Július  
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
  2024 Augusztus  
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
  2024 Szeptember  
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
  2024 Október  
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
  2024 November  
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
  2024 December  
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
  2025 Január  
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
  2025 Február  
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
  2025 Március  
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
  2025 Április  
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
  2025 Május  
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
  2025 Június  
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
  2025 Július
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

tovább »

Galéria

 
 

tovább »