Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter

Katica tanya Kardosfa Szentkúti kunyhó Öko-Bükkösd Kft. Tekeresi Lovaspanzió Ökocsiga

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Videók

 
 

tovább »

Belépés

« vissza

Családi programok

 

Családi programok

 

Tippek azoknak a szülőknek, akik a legjobb családi programokat keresik!

 Ha úgy érzi, itt az ideje, hogy családjával kibújjon a lakás melegéből és útnak induljanak kikapcsolódni, közös élményeket gyűjteni, akkor szemezgessen az aktív családi programokból. A Dél-Dunántúlon számtalan családi program várja a kisgyermekes családokat.  Itt összegyűjtöttük a legjobb családi programokat. Családbarát szálláshelyek, szolgáltatások, különleges látnivalók és sokféle szabadidős program, kirándulási lehetőség várja családját a Dél-Dunántúlon.  

100% élmény!

Közös családi élmények, családi programok és aktív pihenés az egész családnak!

Tippek:

- Családbarát szálláshelyek és családi nyaralás vidéken!

- Családbarát rendezvényekből sincs hiány! Klikk a rendezvénynaptárunkra!

Szeretnél családoddal tartalmasan pihenni, kikapcsolódni?  Ehhez nem kell más, mint egy igazán jó helyszín, ahol a gyermekes családok gondtalan szórakozhatnak, ahol biztosítottak a vidám közös programok a család minden tagjának.  

Találd meg a családod számára legjobb szórakozást, kikapcsolódást ígérő programot:

 

SzarvasfarmSimogattál már szarvast? A bőszénfai szarvasfarmon megteheted!  Bőszénfán különféle családi programokkal, lovaskocsis és traktoros túrákkal, agancs gyűjteménnyel és szelíd szarvasokkal várják a látogatókat. Az 1400 hektáros farmon több mint 3000 vadat tartanak, láthatsz gímszarvasokat, dámszarvasokat, vaddisznókat, muflonokat és őzeket. Megkóstolhatod a vadhúsból készített sonkát, kolbászt és szalámit!

A Dél-Zselicben paradicsomi idill várja a családokat! Az Ökopark Bükkösd ideális kirándulóhely, eszményi hely a családi kirándÖkopark Bükkösdulásokhoz! Az Ökopark tematikus élményparkkal (vadaspark, vadaskert és karámrendszer), állatsimogatóval várja a kirándulni, vadászni, lovagolni, pihenni vágyó természetbarát családokat. Itt olyan honos és őshonos háziállatokkal találkozhatsz, mint a szürke marha, rackajuh, ló, mangalica vagy a bivaly. A baromfiudvarban szárnyasokat, míg az üvegfalú kaptárokban méhcsaládok munkáját figyelheted meg. Kisebb kertjeikben a Magyarországon előforduló nagyvad fajok egészen közelről láthatók. Ha fontos a barátságos, természet közeli és igényes környezet, Önnek is át kell élnie az élményt, ami az Ökopark Bükkösd, mert ez csak természetes!

Katica Tanya Élményközpontban együtt szórakozhat, mozoghat és bővítheti tudását az egész családBálnát, űrhajót itt ugyan nem találsz, de minden mást igen! Ízelítőül:családi programok a katica tanyán

o   7 pályás fedett óriás csúszdapark

o   2 szintes felnőtt játszó és 4 szintes gyerek játszólabirintus

o   pedálos gokart

o   középkori palánkvár

o   a kontinentális Európa legnagyobb hajítógépe, amelynek működtetésében akár a vendégek is részt vehetnek. Nyárestéken a tüzesgolyó-hajítás fantasztikus látványt nyújt!

o   tóparti pihenő: a csónakok, a vízibicklik, a kézi komp,  a pontonhíd mind arra sarkall, hogy „uccu neki, próbáljuk ki"

o   Európa legnagyobb fából készült labirintusa, amelyből nem elég megkeresni a kiutat, de 4 pecsétet is össze kell gyűjteni

o   ötpályás kötélpálya  és „adrenalin" lecsúszó pálya - ez a 190 méteres pálya a Dunántúl leghosszabb lecsúszója!

o   állatsimogatKatica Tanyaó, különböző háziállatok, köztük őshonos magyar fajok(racka, szürke marha, mangalica, fodros liba)

o   tehénfejés, kenyér- és langallósütés, a tréfás népi játékok és a lovaglás

o   50 féle választható program a kézműves, természetismereti, hagyományőrző vagy gazdálkodás területén.

o   tematikus hétvégi programsorozat: „Jeles napok a Katica Tanyán"

MecsextrémA Mecsextrémben, az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkjában garantáltan jól érzi magát az egész család. Az alpesi kötélpark a fák ágai között ügyességet kíván felnőttől, gyerektől egyaránt, az európai viszonylatban párját ritkító, 25 kocsiból álló erdei bobpályán egyedülálló kaland részesei lehetünk. A parkban található mászófal nyolc méter magas és hat különböző nehézségű útvonallal „kényezteti" a kezdő és profi mászókat. A játszóház vár minden aktív gyereket, akinek nincs otthon három emelet magasságban beépített beltéri játékvára, amely ideális terep csúszkálásra, ugrálásra, kergetőzésre. A mintegy 40 méter hosszú játszóvárat ügyességi elemek tarkítják. 2013 újdonsága a lőszimulátor, a fenyves labirintus, a frizbi pálya és a mezítlábas tanösvény.  

A ZSELICI CSÜHÖGŐ" kisvasút remek erdei élményt nyújt! Ez az ország legkeskenyebb nyomtávú vasútja Almamellék és Sasrét között közlekedik. A kiinduló állomáson erdészeti és kisvasúti kiállítás tekinthető meg.

Gemenci vasútPörböly  a„Gemenc kapuja", innen indul az ártéri rengetegbe a közkedvelt Gemenci Erdei Vasút és itt található a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ. A múzeum betekintést enged a Sárköz néprajzába és bemutatja a gímszarvast, ill. az ártér élővilágát, valamint az erdészet, a gazdálkodás összegyűjtött tárgyi emlékeit. Itt kapott helyet a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény is.

Családi programok Orfűn! Színezd újra az életed! Hegyek és tavak, népi hagyományok és gasztronómia, napozás és édes semmittevés, fürdőzés és vízi sportok, gyalogos és kerékpáros túrák, barlangászat és lovaglás, horgászat és vadászat,hagyományőrző rendezvények és zenei fesztiválok, ORFŰ ezeregy lehetőséget kínál, hogy színessé varázsolja a családi vakációt! Ízelítő az orfűi családi programok tárházából:

Orfűo   Vizes élmények Orfűn: Aquapark, Kis-tó strand, Aktív Víziturisztikai Központ: kajak, kenu és sárkányhajó, Vitorlás Klub, Szörf Klub

o   Aktív kikapcsolódás Orfűn: vízi sportok, Aktív Víziturisztikai Központ, Pécs-Orfű-Abaliget kerékpárút, lovaglás, lovastúra, helyi és háztáji termékek: méz, kecskesajt, lekvár, kemencében sült kenyér

o   Természetesen Orfű!: Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum, Mecsek Háza kalandos overallos barlangtúrái, természetjárás, szakvezetéses túrák, tanösvények, Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet,

o   Hagyományőrzés és gasztronómia: Malommúzeum, Orfűi Tájház és Kemencés Udvar, Kézműves Alkotóház, Forrásház, Templomok, Feszületek,

o   Gyerektáborok: kézműves, kosárfonó- és fafaragó tábor, barlangásztábor, vitorlástábor, Erdei iskolai programok, Osztálykirándulások,

o   "Orfűn mindig történik valami": Színes rendezvénykínálat

barlangtúraFelejthetetlen barlangi kalandtúra a Mecsekben! Csodákkal teli föld alatti világba invitálja a Mecsek Háza Orfűn a kalandra vágyókat! A kiépítetlen Trió-barlangban csillogó cseppkövek között haladva, lelket és testet próbáló élmény során fedezhetők fel a barlangok titkai. A Mecsek Házában lehetőség van arra is, hogy a barlangtúrán részt vevő családok kisgyermekei (5-10 év közötti korosztály) a játszóházban, animátorok felügyelete mellett várják meg szüleiket!

AnnafürdőLengyel-Annafürdő csodás erdei környezetben található. A parkerdő közepén, öreg bükkfák tövében ered az Annaforrás. A forrás körüli régi épületek felújításával jött létre a  Turisztikai és Természetismereti Központ, mely hamar a turisták és a kiránduló csoportok kedvelt úti céljává vált. A parkerdőben horgászati lehetőség, bicikli kölcsönzés, vadaspark, tanösvények, szabadtéri kemence, grillező- és tűzrakóhely, kilátó, erdei pihenők, erdei büfé, interaktív játszva-oktató eszközök segítik a szabadidő hasznos eltöltését. Képzett túravezetőink természetismereti és kulturális túrákat, kézműves foglalkozásokat, lovas programokat, játékos vetélkedőket is tartanak turista csoportok, gyerekes családok és egyéni látogatók számára egyaránt. Legnépszerűbb program a közeli Szentkúti kunyhó - Ökoház megtekintése bicikli túra keretében, kemencés kenyérsütéssel egybekötve.

Bátai Tájház állandó kiállításon mutatja be a Duna szabályozását követő időszakban kialakult paraszti portát, életmódot, népviseletet, népművészetet.

Családi programok a SEFAG Zrt. szervezésében: 

Sziágyi Erdei IskolaFedezzük fel Belső-Somogy turisztikai tengelyét - ismerkedés az erdővel - szakvezetéses túra - kicsiknek és nagyoknak, családoknak és barátoknak

Erdei környezetben szakvezetéses tanösvénytúra, mely gyalogosan és kerékpárral is teljesíthető a Sziágyi Erdei Iskolától a Studinka Természetismereti Központig, valamint a petesmalmi Vidraparkig. Előzetes bejelentkezés és egyeztetés minden esetben szükséges a túrákhoz.
Maximális létszám: 35 fő
Részletek, jelentkezés: Mihály Bernadett: telefon: 30/901-8620

Zselici CsillagparkA Zselici Csillagparkban számtalan meglepő és érdekes részletet ismerhetnek meg kicsik és nagyok a minket körülvevő világról. Nappali és éjszakai programokon

  • megfigyelhetik a Nap felszínét speciális távcső segítségével (derült időben);
  • megtekinthetik a távcsőkupolát, a természeti és csillagászati kiállításokat;
  • a planetáriumi előadáson és filmvetítésen vehetnek részt;
  • nappali erdei túrán megismerkedhetnek a Zselic élővilágával, természeti kincseivel;
  • éjszakai túrákon és éjszakai távcsöves bemutatókon rácsodálkozhatnak a fényszennyezéstől mentes csillagos égboltra. 

Osztálykirándulás, családi- és baráti programok a "Deseda Kalanderdőben"

Deseda KalanderdőDeseda-tó Magyarország leghosszabb mesterséges tava, Kaposvár mellett, mely parkerdő és arborétum ölelésében fekszik.

A SEFAG Zrt. által fenntartott "Deseda Kalanderdőben" egy napos erdei programok várják az óvodás- és iskolás csoportokat, akár osztálykirándulási céllal. Ajánlják még családoknak, baráti társaságoknak hétvégi túrákhoz, kikapcsolódási programként, vagy turisták úti céljaként.

A programok igénybevétele ingyenes. Egyedileg is látogatható folyamatos nyitva tartással.
Előzetes egyeztetéssel csoportokat kísérő erdész szakembert biztosítanak.

Részletek és jelentkezés: Erdősi Gyula 30/9014-325; Rakovics Andrea 30/495-4974

Kisvasutazás a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben

Mesztegnyői Erdei VasútA SEFAG Zrt. által üzemeltetett Meszegnyői Erdei Vasút az év minden napján várja kedves vendégeit!

A vonat április 1-től - hétvégén és ünnepnapon - menetrend szerint közlekedik, délelőtt 10 és délután 14 órai indulással.

Különvonat igényelhető az év bármely napjára, előzetes egyeztetéssel. A Mesztegnyőről induló nyitott- és zárt vasúti kocsikból, a védett terület páratlan növény- és állatvilágában gyönyörködhetnek a kisvasutazók.

Részletek, jelentkezés: Zilahi-Szabó Bence, tel: 85/329-312, 30/901-4268,

 

„Erdő a városban" - Erdők Háza Látogatóközpont

A SEFAG Zrt. által működtetett, Kaposvár belvárosában található Erdők Háza Látogatóközpont  közelebb hozza Somogyország erdei kincseit a természeti környezetet kedvelők és használók, valamint az erdő és élővilága iránt érdeklődők részére.

A Bajcsy-Zs. utcai, műemlék jellegű, régi erdészeti épületet olyan bemutatóhellyé,  foglalkoztató teremmé varázsolta az erdőgazdálkodó cég, ahol az óvodás- és iskolás korú gyermekek, családok, turisták, érdeklődők barangolhatnak az „erdő rejtekei" között

Eközben az erdő élővilágáról, az erdőben zajló munkálatokról, az erdész és vadász hivatásról - interaktív játékok és információs tablók, valamint izgalmas és hasznos foglalkozások, előadások, digitális tananyagok segítségével - új  ismereteket szerezhetnek kicsik és nagyok egyaránt.

A gyermekek iskolai tanulmányaira épülő, erdő életközösségével kapcsolatos tematikus programokra ingyenesen jelentkezhetnek óvodás- és iskolás csoportok - előre történő bejelentkezéssel - a foglalkoztató terembe, ahol csaknem 50 féle kirakó, kiforgatható és társasjáték várja őket. (82/505-176, info@somogyierdokhaza.hu ).

 A 230 m2 alapterületű kiállítás interaktív tablókkal, gyakorlati terepasztalokkal, érzékszerveinkre hagyatkozó élményszobákkal, rovar- és madár makettekkel várja a kicsiket, nagyokat, családokat, szakmai, nyugdíjas és civil egyesületeket, baráti társaságokat, turistákat, természet kedvelőket mérsékelt/kedvezményes belépő díjért.

A látogatóközpont pénteken és szombaton este 6-ig várja az érdeklődőket reggel 9-től, hétköznap keddtől csütörtökig reggel 9-től 5 óráig látogatható. Hétfő szünnap. Igény esetén szakvezetés is kérhető a kiállítótérben.

Erdész barátsággal várjuk kedves Vendégeinket!

 

                                                                             Az Erdők Háza Látogatóközpont munkatársai

 

 

Aktív pihenésre vágysz a családoddal? Vár a Dél Dunántúl!

Válassz a fenti családi programok közül, hiszen ezek a családi programok azért vannak, hogy együtt legyen, és jól érezze magát a családod!

 

 

 

Térkép

tovább »

Eseménynaptár

  2023 Augusztus  
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
  2023 Szeptember  
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
  2023 Október  
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
  2023 November  
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
  2023 December  
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  2024 Január  
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
  2024 Február  
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
  2024 Március  
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  2024 Április  
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
  2024 Május  
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
  2024 Június  
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
  2024 Július  
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
  2024 Augusztus  
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
  2024 Szeptember  
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
  2024 Október  
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
  2024 November  
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
  2024 December  
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
  2025 Január  
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
  2025 Február  
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
  2025 Március  
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
  2025 Április  
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
  2025 Május  
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
  2025 Június  
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
  2025 Július
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

tovább »

Galéria

 
 

tovább »